Sporttherapie & massage Jasper Brinkman


14-juli 2021 Bindweeselmassage

De huid bestaat voor het grootste gedeelte uit bindweefsel. Wanneer het lichaam te lang in een gespannen staat is kunnen er verklevingen ontstaan tussen huid en de onderliggende spierlagen. Deze verklevingen zorgen voor bewegingsbeperkingen en voor diverse klachten. Bindweefselmassage technieken kunnen deze klachten verlichten of verminderen.


17 september 2021 gespecialiseerde sportmassage bij voetballers

Voetbal, als intensieve interval sport, is een blessuregevoelige (contact)sport.De kans dat een veldvoetballer een blessure oploopt waarvoor behandeling op de spoedeisende hulp -afdeling nodig is, is bijna 3x zo groot als bij andere sporten. Naast trauma's aan de knie en de enkel komen verschillende gradaties van spierblessures in het bovenbeen veel voor. Het betreft dan meestal de hamstrings. Preventie in het voorkomen van vooral hamstringsblessures heeft dus een hoge prioriteit. 

Een goede trainingsopbouw en wedstrijdritme zijn vanzelfsprekend belangrijke aandachtspunten voor de voetballers en de trainers.

Een goede spierdoorbloeding, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel en een volledige gewrichtsmobiliteit van het knie-,heup- en S.I.-gewricht, alsmede de lumbale wervelkolom zijn erg belangrijk en verdient dus ook aandacht voor de sportmasseur.

 

7 januari 2020 gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers

Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de onderste extremiteit, dit vooral in de landingsfase. Tijdens lopen is er sprake van een zweefmoment gevolgd door een landing op een been/voet. De landingsvoet moet hierbij al gauw een gewicht van zo'n 200-300 kg opvangen. Hierbij wordt een behoorlijke aanspraak gemaakt op de knie-, enkel- en voetgewrichten, de omliggende bindweefselstructuren en de spieren rondom het kniegewricht en van het onderbeen.

Preventie in het voorkomen van blessures heeft dus hoge prioriteit. Een handige opbouw van de loopbelasting, een goede looptechniek en goed materiaal zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de sporter.

Een goede  spierdoorbloeding in o.a de onderbeenspieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel en een volledige gewrichtsmobiliteit  zijn aandachtspunten voor de sportmasseur! 

De speciale massagetechnieken, die we deze dag hebben geleerd, zijn met name gericht op hardlopers, maar ook andere sporters en niet sporters kunnen hier baat bij hebben uiteraard8 oktober 2019 gespecialiseerde sportmassage bij wielrenners

Steeds meer Nederlanders ontdekken de fietssport als de ultieme uitdaging om in conditie te komen. Met de toenemende belangstelling, stijgt ook het aantal sportblessures. Naast de acute blessures, komen er ook overbelastingsblessures voor. Hierbij spelen het kniegewricht en de bovenbeenspieren de voornaamste rol.

Preventie in het voorkomen van overbelastingsblessures heeft dus hoge prioriteit. Een goede spierdoorbloeding in de beenspieren, een natuurlijke spiertonus in rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel en een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de masseur.

De speciale massagetechnieken, die we deze dag hebben geleerd, zijn met name gericht op wielrenners, maar ook andere sporters en niet sporters kunnen hier baat bij hebben uiteraard.12 juli 2019 certificaat Myofasciale Triggerpointtherapie

Triggerpoints zijn vaak betrokken bij langdurige en onbegrepen pijn klachten en kunnen een bron zijn van hoofdpijn, schouderpijn, rugpijn, bilpijn etc. 

Met de opgedane kennis en vaardigheden van deze opleiding  kunnen de eventuele actieve en/of latente triggerpoints worden opgespoord en behandeld. Klik voor verdere informatie op Diensten4 februari 2019 diploma Sportzorgmasseur

Als Sportzorgmasseur heb je nog meer kennis inzake screening, herkennen van rode vlagen en pluis/niet puis, blessurepreventie, herkennen van blessures, behandelmethodes, opstellen trainingsschema's voor stabiliteit en kracht, mobiliseren van gewrichten etc. Zodra niet pluis verwijs ik u door naar een andere partij in de (sport)zorgketen waar er samengewerkt kan worden aan uw herstel.

Na accreditatie en certificering via het SCAS kunnen de behandelingen eventueel gedeeltelijk worden vergoed, afhankelijAk van zorgverzekeraar en aanvullend verzekeringspakket. Klik voor verdere informatie op Diensten14 september 2018 bijscholing scheen, voet en enkel

O.a hardlopers kunnen last hebben of krijgen van scheen, enkel of voetklachten.

De nadruk op deze bijscholing lag met name op het herkennen van deze klachten en hoe te handelen.


30 juni 2018 cursus Dynamic Taping

DT is de nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele sport. DT is een andere tape dan bijvoorbeeld Kinesiotape, het is gemaakt van nylon/lycra en rekbaar in 4 richtingen. De tape werkt als een soort 2e spier dankzij de hoge elasticiteit. Het is o.a ontwikkeld om mechanische tekorten aan te pakken, daarnaast beïnvloed het veranderingen in de neurofysiologische processen bij pijnperceptie. Klik voor verdere informatie op DienstenMasseur en verzorger van ROPARUN "Team Daniel den Hoed"

Het is een hele eer om voor dit goede doel, deel uit te maken van dit team en ze te mogen verzorgen gedurende deze ultra inspanning.


Deelnemer MASSAGETEAM 4U.

Dit team neemt deel aan diverse sportevenementen. Elke keer krijg je weer veel waardering van de deelnemers.

https://www.massageteam4u.nl16 juni 2018 diploma sportmassage en verzorging.

Dit was een hoogtepunt, heb er hard voor moeten werken maar met heel veel plezier en passie.

Klik voor verdere informatie op Diensten


21 april 2018 deelgenomen aan cursus ontspannende voetmassage.

Een voetmassage is bedoeld om ontspanning te geven. Via de voeten werkt de ontspanning door op het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de energiestromen in het lichaam